Biljard

Biljard är det perfekta spelet för alla sällskap, de flesta vet hur det fungerar, och alla kan lära sig det!
Förutom det klassiska 8-ball, så finns det ett flertal möjliga spelsätt för de som vill variera sig.

Pris: 150kr / 30min, 300kr / 60min   (5 kr / min)

Spelvarianter:

8-ball

8-Ball är kanske den vanligaste spelformen i biljard. När man spelar 8-ball är man vanligen två stycken som spelar mot varandra. Spelet börjar med en sprängning och därefter fortsätter spelarna med att försöka stöta ner de olika kulorna i sina respektive lag, hela eller halva. Den som först lyckats sänka alla sina kulor får sedan fortsätta med att försöka sänka åttan i ett förbestämt hål, och gör man detta vinner man spelet.

Spelet kan även spelas i lag om 2 eller 3 spelare. I sådana fall turas man helt enkelt om.

9-Ball

9-Ball är en lite klurigare spelform. I 9-ball använder man endast boll 1-9. Spelet börjar med en sprängning, och därefter turas spelarna om.
Vid miss går turen över. I 9-ball måste man hela tiden stöta på den lägst numererade bollen på bordet, men man måste däremot inte sänka dem i den ordningen. Vinnaren i 9-ball är den som lyckas sänka 9:an.

Variant: 9-ball kan även spelas med poäng. Gör man det är 5:an värd ett poäng, och 9:an två poäng. Först till 21 poäng vinner. Lyckas man sänka 5:an eller 9:an när den inte är lägsta boll på bordet räknar man de poängen, och sedan läggs bollen upp på den vita pricken på bordet. Spelet fortsätter sedan. Man spelar så många poäng som krävs för att en av spelarna ska få 21 poäng.

Spelar man med poäng kan man även dela ut handicap, den spelaren som har minst biljard-vana kan börja från t.ex. 10 poäng.

Tribello

Vid tre spelare kan tribello vara ett roligt spelsätt. Man bestämmer innan spelets start vem som har vilka bollar, och med indelningen 1-5, 6-10 och 11-15. I tribello börjar man med sprängning, sedan är ens uppgift att sänka motståndarnas bollar. Om en spelare blir av med alla sina bollar är man ute ur spelet. Skulle någon därefter råka sätta den vita bollen får en spelare som åkt ut lov att ta upp en av sina bollar, och fortsätta spelet. Den som är sist kvar vinner spelet.

Vårat bord

Vårat bord är ett fullsize tävlingsbord som står i vår lounge. Bordet är helt nytt och har en skifferskiva, vilket gör att bordet inte mjuknar och skapar ojämnheter med åren till skillnad från träskivor som är ett levande material.