Shuffleboard

Shuffleboard är ett roligt och lättspelat brädspel som påminner om curling. Lagen har fyra stenar var, man spelar varannan sten och de som är närmast kanten av bordet får poäng i olika poängzoner. Först till 15 poäng vinner!

Spelet går bra att spela antingen man mot man, eller i lag om max 4 personer.

Pris:  210kr / 30 min, 420kr / 60 min (6kr / min)

Spelet

Alla kan spela shuffleboard! Gammal som ung, lång som kort. Tvärtemot många andra spel finns det få uppenbara fördelar man kan dra nytta av här
för att vara en bra spelare. Man behöver inte vara lång, stark eller ha många års erfarenhet av strategispel. Därför kan alla möta alla här på lika villkor.

Regler

x Varje spelare/lag har 4 stenar var, röda eller blåa.

x Lagen spelar varannan sten, endast en sten åt gången.

x Bordet är indelat i poänzoner. En sten som inte ligger i poängzonen på motsatta sidan av bordet är ”död” och plockas bort.

x Är en sten inte helt och hållet innanför linjerna för en poängzon räknas alltid den lägre poängen.

x Det lag som tagit sig närmst kanten får poäng för alla sina stenar som ligger framför motståndarnas.

x När alla stenar är spelade räknas poängen ihop, och sedan börjar man på en ny omgång.

x Det lag som vann senaste omgången börjar att spela nästa runda.

x Först till 15 poäng vinner!

Om borden

Alla Gokartcentralens Shuffleboards är i tävlingsstorlek på 7 meter, i Göteborg har vi 2 bord och i Kungälv 1 bord. Borden innehar varsitt elektronisk räkneverk, som underlättar poängräkningen under spelets gång. Borden underhålls regelbundet med silikonspray för att bibehålla ett bra glid. Borden är ca 80cm i höjdled, och därmed kan även de lite mindre vara med och spela utan problem. Det finns även möjlighet att låna en pall om de i absolut minsta laget vill vara med att testa på.