Vanliga frågor

Vem får köra?

Vi har ingen åldersgräns. Vår enda regel är att du måste vara minst 135cm lång för att köra själv (detta för att nå fram till pedalerna och kunna gasa / bromsa) eller ca 90cm för att åka med i vår dubbelkart som då körs av en vuxen. Dessutom måste du självklart följa de regler vi har.

Får jag använda min egen utrusting?

Du får använda din egen hjälm om det är en typgodkänd hjälm. Vill du använda din egen racingoverall så är det också ok. Du får inte ta med din egen gokart.

Kan jag boka gokart?

Hela banan kan bokas, minsta bokningsalternativet är då för upp till 10 personer. Är ni några få som ska köra är det drop in som gäller, läs mer om drop in.
Information och detaljer om våra olika bokningsalternativ hittar du i menyn AKTIVITETER - GOKART - BOKNINGAR, eller klicka här.
Ni kan boka direkt på hemsidan eller via telefon/email, ring oss gärna så hjälper vi er.
Ni kan ändra eller avboka 7 dagar innan eventet annars debiteras 70% av totalbeloppet, läs bokningsvillkoren här

Finns det några viktbegränsningar?

Vi har inga viktbegränsningar. Stolen i karten är justerbar samt ilägsstolar kan tillföras för att passa allt från 135 cm till väldigt långa personer.

Jag har inte kört gokart tidigare. Hur gör jag?

Alla som kör hos oss måste registrera sig innan körning och fylla i sina personuppgifter, detta i försäkrings- och ansvarssyfte, vid registreringen godkänner du även de regler som gäller på banan. Om du inte har kört gokart hos oss tidigare så måste du även se vår 4 minuters instruktionsvideo innan du kör. Videon visar hur gokarten fungerar och går igenom de regler som gäller på gokartbanan. Klicka här för att se instruktionsfilmen innan ditt besök.

Är det säkert?

Säkerheten är vår allra största prioritet. Vår gokartbana är så säker en gokartbana kan bli! Till skillnad från traditionella hyrkartar med stålram runt karten, har våra kartar en heltäckande flexibel krockram som absorberar kraften vid kollision , 4-punktsbälte, ställbar stol, nackstöd, fjädrande rattstång och bakaxelskydd. Bilarna är även utrustade med ett elektroniskt säkerhetssystem vilket innebär att vår personal med fjärrkontroll enkelt kan sänka farten eller stänga av alla bilar om något oförutsett inträffar. Säkerhetssystemet kan även justera hastigheten på bilarna i fyra steg. Tex kan de allra yngsta och nybörjare köra med lägre hastighet tills de blivit bekväma med att hantera gokarten.

Det finns alltid personal vid banan som ser till så att reglerna följs, vid regelbrott kan föraren uteslutas från fortsatt körning.

Följ våra regler så blir din vistelse hos oss en säker och rolig upplevelse för alla!

Får vi ta med oss egen mat och dryck?

Du får inte ta med dig egen mat eller dryck. Vi erbjuder mat och har fullständiga alkoholrättigheter för slutna sällskap. Vi har även ett kafé i vår lounge. Där erbjuds dryck, snacks, glass och mat.

Finns det plats för åskådare?

Den som inte kör är välkommen till vår lounge där man har full översikt över gokartbanan genom de stora panoramafönstren. På LED skärmarna kan du även följa resultatet på de som kör, se vem som kommer köra härnäst, se topplistor från dagen/veckan/månaden osv.

Hur snabba är era gokartar?

För oss är det självklara valet för inomhuskörning eldrivna kartar, vem vill befinna sig i en lokal full med avgaser och oljud? Med eldriften får vi även bättre vridmoment och snabbare acceleration. P.g.a. det höga vridmomentet blir viktskillnaden mellan förare mindre betydande. Toppfarten på raksträckan är ca 60 km/h och effekten på gokartarna ca 14 hk.

Har ni dubbelsitsiga kartar?

Ja, vi har 2 st dubbelsitsiga / handikappsanpassade kartar. Dessa gokartar är till för barn från ca:90cm, handikappade eller nybörjare.
Priset är det samma som att köra en vanlig gokart.

Hur behandlas mina personuppgifter?

Vi garanterar att all personlig information är konfidentiell och kommer inte att lämas ut till tredje part. Den information vi kräver av våra kunder vid medlemsregistreringen används endast för försäkrings och ansvars syfte. Epostadress är obligatorisk för våra medlemmar och används vid våra nyhets och evenemang brev. Vill du inte få vårt nyhetsbrev kan du enkelt avregistrera dig från det vid första utskicket.

 


Banan idag

Öppettider

Gokartcentralen använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies. Läs mer.