Gokartarna - Gokartcentralen

Våra gokartar

Vi kör självklart bara eldrivna gokartar inomhus, något annat alternativ finns inte. Vi har 2 olika varianter att välja på, se nedan för mer info och bilder.

– 48 V
– 60 Ah lithiumbatterier
– Borstlös IPM elmotor
– Möjlighet att backa
– Justerbar fart via fjärrkontroll
– Anti gas/broms-system
– Racing 4-punktsbälte
– Min. längd 135 cm

Electric gokart

Vi kör med de modernaste eldrivna gokartarna på marknaden!

Eldriften ger oss bara fördelar. Vi har möjlighet att köra inomhus och fortfarande andas frisk luft, motorerna är starkare än bensindrivna, och det är betydligt tystare i hallen.

Speedkart Kartarna har en stark borstlös elmotor som vi i standardläget har justerat in att matcha en 270cc bensindriven kart, i speedkartläget har de 20 % extra effekt. Vridmomentet är på hela 42 Nm vilket ger en snabb acceleration, den starka motorn gör även att viktskillnader på förare inte påverkar farten på gokarten. Topphastigheten är ca: 60km/h. För att vi skall kunna köra med den effekten så behöver vi bra batterier. Därför använder vi oss av 16 st 60Ah Lithium-ion 3,2V celler. De bidrar även till att hålla nere vikten på gokarten.

Tack vare den fina elektroniken som styr motorerna har vi möjligheten att justera in gokartarna så att de är helt jämna. Vi har även möjligheten att via en fjärrkontroll justera ner hastigheten på dem enskilt, för oerfarna förare eller våra allra yngsta gäster.

– 2-sitsig
– Dubbelkommando
– 48 V
– 60 Ah
– Borstlös motor
– Möjlighet att backa
– Anti gas/broms-system
– 4-punktsbälte
– Min. längd 90 cm

Rimo Sinus Twin

I de vanliga gokartarna tar vi förare från 135 cm och uppåt, är man under detta så har vi även en Rimo Sinus Twin, en kart med dubbelkommando (självklart också denna eldriven) där man kan köra tillsammans med en vuxen. Denna gokart lämpar sig även för rörelsehindrade eller folk som helt enkelt inte känner sig bekväma att köra själva.

Här kan båda förarna vara med och styra, gokarten har 2st rattar som är sammankopplade, men endast en kan gasa och bromsa.