Detta bör läsas innan körning

Personliga saker – Ha inga saker löst i dina fickor tex plånböcker, mobiltelefoner, nycklar, mynt, eller verktyg när du kör. Det finns risk att de ramlar ut på banan och orsakar olyckor. Lösa persedlar skall förvaras i våra omklädningsskåp. Ni behöver en tiokrona till skåpen som ni får tillbaka när ni låser upp.

Att tänka på innan start – Använd alltid säkerhetsbälte när du sitter i gokarten. Se till så att hjälmen är knäppt och att remmen på hjälmen är justerad. Har du långt hår så stoppa in det under kläderna för att förhindra att det fastnar i något på bilen när du kör. Det är inte tillåtet att ha halsduk eller sjal på sig. Sitt i bilen med böjda ben och böjda armar, ha inte stolen för långt bak om du är kort.


Att tänka på vid körning
 – Är du nybörjare så ta det lugnt de första varven och känn på gokarten och banan. Krockar och prejningar är inte tillåtet. Sitt kvar i gokarten om du får stopp, personalen kommer att hjälpa dig. Fastnar du mot ett däck så använd backen för att komma loss. Gå absolut inte ur bilen under ett race då du riskerar att bli påkörd och skadad. Ha alltid båda händerna på ratten. Läs gärna våra tips om hur du förbättrar dina varvtider genom att klicka här.


När racet är färdigt
 – När de röda lamporna runt om gokartbanan börjar lysa och blinka rött så är tiden slut. Hastigheten på bilarna sänks automatiskt ned till 50% och du kör direkt lugnt och försiktigt in i depån. Efter racet skrivs dina varvtider ut på skrivaren vid tidtagningsskärmarna. Glöm inte att ta med ditt resultat!


Gokartcentralens personal
 – Prata med vår personal om du har frågor. De finns på plats för att hjälpa dig och se till så att säkerhetföreskrifter och regler följs. Under körningen kan personalen kommunicera med förarna genom att vifta med olikfärgade flaggor. Flaggornas syfte beskrivs här nedanför.


De olika flaggorna:

Blå – Släpp på gasen, kör till sidan och låt bakomvarande förare köra förbi.

Svart / Vit diagonal – Varningsflaggan ges till den förare som gjort något otillåtet. Tex prejningar, påkörningar och krockar. Får du denna flaggan så är du varnad och personalen kan straffa dig genom att sänka hastigheten på bilen i ca 10 sekunder. Det lönar sig inte att prejas.

Svart – Betyder att du är diskvalificerad. Personalen sänker hastigheten till 25%. Kör direkt in i depån.

Röd – stanna framför denna flagga. Används t.ex. vid startuppställning vid finaler.

Kör banan på telefonen

Testa våra banor på telefonen. Funkar endast på en smart telefon.

Spara tid, registrera er innan ni kommer!

Nya förare skall göra en registrera en race profil för att köra gokart. Registreringen kan göras antingen via hemsidan här nedan,  ladda ner vår gratis APP (klicka här) eller på plats hos oss. Registreringen behöver ni bara göra en gång.  

... ...