Gokartkurs

För att utnyttja kursen på bästa sätt rekommenderar vi att man har kört gokart åtminstone en gång tidigare, helst här, men det funkar även på annan bana. Har ni dessutom ett mål med kursen, t.ex. att lära sig att göra så bra omkörningar som möjligt, eller att köra så fort som det bara går, meddela gärna detta till kursledaren innan så att denne kan anpassa sitt tänk kring just er körning. Fokus är att varje enskild elev ska få utvecklas till en bättre och säkrare förare.

Utöver utbildning och körning ingår det till alla deltagare ett medlemskap på våra banor. Tillgång till varsin gokart och all utrustning under kurstillfällena.

– 3 körningar per kurstillfälle
– Instruktörledd utbildning med spårning efter instruktör
– Gokart och utrustning ingår
– Medlemskap / racelicens
– Bli en snabbare och säkrare förare

Pris: 650kr per kurstillfälle, FÖRANMÄLAN krävs 5 dagar innan och kursen uteblir om ingen anmäld finns. Varmt välkomna att anmäla!

Har du andra funderingar? Ring oss på 0303-170 70

Gokartskola i Kungälv hos Gokartcentralen

Kurstillfällen i kungälv

Söndag

27 Sep 10.00-11.00

11 Okt 10.00-11.00

22 Nov 10.00-11.00

Teori

Kursen består av en del teori. Vi går igenom tekniken och tankesättet bakom att köra fort runt banan. Hur man placerar sig inför en sväng, ska man köra kortast väg eller hålla farten uppe? Hur planerar man en omkörning? Känn av vad gokarten gör och anpassa din körning efter det, för att köra riktigt fort måste man ligga på gränsen hela tiden..

Körning

Största delen i kursen läggs ute på banan. Här studerar våra instruktörer er körning och kommer med tips på förbättringar utefter det. Vi går igenom idealspår, bromspunkter och "turn-in-points". Med hjälp av markeringar på banan tangerar vi tillsammans apex perfekt, och får en optimal utgång och maximal fart ut på raksträckan!

Tidtagning

På med hjälmen och spänn åt bältet, nu kör vi! Vi kör 3 heat på banan. Självklart är tidtagningen igång hela tiden, så att vi kan följa utvecklingen ända ner på tusendelen.

Racelicens

Alla som kör kursen registrerar sig i vårt system, får en racelicens som gäller på våra banor. Ni får med er resultaten hem, och kan därefter jobba på det vi har lärt oss på kursen för att fortsätta förbättra ert resultat!