Är du redo för SRKC 2023? - Gokartcentralen

Är du redo för SRKC 2023?

Publicerad 10 november

Vem blir Svensk Mästare 2023?

Se världseliten tävla i december

Helgen 8-10 December står vår anläggning i Kungälv som värd för SRKC 2023, i folkmun även kallat SM i hyrkart. Här kommer över 110 gokartförare från hela världen göra upp om segern och titeln Svensk Mästare 2023. 

 

Tävlingen är uppdelad på totalt 3 dagar men de flesta förare förbereder sig flera veckor innan. På fredagen den 8/12 står det träning på schemat där förarna har möjlighet att träna från 10.00-21.00 på banan. Nytt för årets mästerskap är också att en del av tävlingsrundorna kommer köras i omvänd körriktning på banan. Allt för att minska hemmafördelen, men också för att tillföra spänning för publiken. 

På lördag och söndagen är det tävling som gäller med totalt 5 kvalifikationsrundor per förare på lördagen. 2st av dessa är tidskval där bästa varvtid avgör poängen och 3st är kvalrace på 12 varv där position avgör poängen. Söndagens schema innefattar semifinaler samt finaler i de olika klasserna mini, junior och overall. Här koras den slutgiltiga vinnaren. 

 

Tveka inte på att kika förbi och ta tempen på stämningen, den är något utöver det vanliga. Dessutom kan du beställa en god burgare eller något annat från vår meny och njuta av gokartkörning i världsklass!

Läs mer om SRKC 2023